Kérdés esetén, keress minket bizalommal: +3670-311-0011

Blog

DIY pillák kiválasztása és felhelyezése

2024.01.23 18:29
DIY pillák kiválasztása és felhelyezése

1.lépés – A műszempillák kiválasztása

Ha már tapasztalt vagy a DIY műszempillák világában, ezt a lépést kihagyhatod!

Ha még csak most próbálod először, hoztunk pár tippet a legjobb eredmény érdekében!

  • Vizsgáld meg a szemed! Nyugi, nem kell hozzá orvosnak lenni! Nézd meg, hogy Te melyik alap szemforma típusba tartozol, pl. mandula, lefelé görbülő, távol vagy közel ülő, kerek stb. Nézd meg, hozzád melyik passzolna a legjobban (forma, méret, típus). A jól kiválasztott műszempillával lesz tökéletes a végeredmény!
  • Ne túlozd el! Sokan esnek abba a hibába, hogy már az első alkalommal extrémebb hatású műszempillát választanak. Ha eddig nem volt műszempillád, nem viselsz erős sminket és a DIY szetteket is csak most próbálod, először azt javasoljuk, válassz egy természetesebb típust. Hidd el, a kevesebb néha több, és a lényege ennek is az, hogy ne nyomja el a szemet, hanem hogy kiemelje a tekintetet!
  • Ha már tudod, neked melyik a Neked való DIY pilla, készíthetsz pl. szempilla „térképet” is. Ehhez használhatsz szilikon padot, amire sorban ráhelyezheted a kiválasztott tincseket, megalkothatod a formát, méreteket. A szilikon padra szuperül tapadnak a tincsek, nem mozdulnak vagy esnek le, így a csipesszel is könnyebb őket felvenni.

https://lashesbylove.hu/APPLIKATOROK

  • Amikre szükséged lesz: kedvenc DIY szempilláid, tükör, szempilla tisztító folyadék /sampon, szempilla fésű, szálmentes korong / applikátor

    2.lépés - A megfelelő előkészítés

    Ha azt szeretnéd, hogy a műszempillád napokig tartós legyen, nem szabad kihagyni a megfelelő előkészítést. A szempillák zsírtalanítása, megtisztítása még akkor is szükséges, ha nem viseltünk előtte sminket. Ez történhet szempilla samponnal vagy tisztító folyadékkal is.  Amit ne használj ilyenkor: micellás víz, olajos, kétfázisú lemosók.

    https://lashesbylove.hu/SAMPONOK-TISZTITOK

    Tipp: Ehhez a folyamathoz ajánlott a szálmentes pamut korong vagy a szöszmentes applikátor használata. Így elkerülhető, hogy pl. egy vattakorongból felesleges szöszök, pamutszálak kerüljenek a természetes pillákra.

    3.lépés - Várd meg, amíg a szempilláid teljesen megszáradnak!

    Mivel a tisztítás során nedvesség éri a szemet, pár percet várni kell, mielőtt elkezded feltenni a műszempillákat. A pillákon lévő nedvesség gyengíti a ragasztó kötését, késlelteti a száradást és a szett kevésbé lesz tartós. Ehhez használhatsz akár egy mini ventilátort is, hogy gyorsítsd a folyamatot. 

    https://lashesbylove.hu/VENTILATOR


    4.lépés – Ragasztás

    Ragasztás előtt fésüld át a pillákat egy tiszta szempilla spirálkefével. 

    A ragasztót vidd fel a szempillákra, vékony rétegben. Ha egyszerre túl sok ragasztót használsz, a természetes pillák összeragadnak, valamint hosszabb ideig is szárad. A vastag rétegben felvitt ragasztó miatt pedig a végeredmény is természetellenes lesz!

    A ragasztót SOSE használd a vízvonalon! Nem csak felesleges, de irritációt, allergiát is kiválthat. A ragasztót 1-2 mm-re kezdd el felvinni a vízvonaltól, a pillák feléig (a pillák végét is hagyd ki, hogy ne ragadjanak össze). 

    Az applikációval várj kb. 10-15 másodpercet, amíg a ragasztó kissé tapadósabbá válik. Ilyenkor is használhatsz mini ventilátort. + Ha sűrű és erős szempillákkal rendelkezel, felvihetsz még egy vékony réteg ragasztót. (természetesen a száradási időt ilyenkor is meg kell várni)


    5.lépés - Applikáció

    Ha már kiválasztottad kedvenc DIY szettedet, jöhet a felhelyezés! 

    Hogy emeld le helyesen ragasztó csíkról? Fontos, hogy a pillákat ne a végüknél fogd meg és ne húz le azokat hirtelen mozdulattal! Egy csipesszel fog össze a tincset a tövektől 1-2 mm-re és óvatosan emeld fel. (A felhelyezésig ráhelyezheted egy szilikon padra is)

    Nézz a tükörbe, kissé nyisd ki a szemed és óvatosan helyezd fel az első DIY szempilla tincset, a vízvonaltól 1-2 mm-re. Ha szükséges, emeld meg a szemhéjad az ujjad segítségével.  + Tipp: Ha kényelmetlen vagy szúró érzést tapasztalsz egy tincs felhelyezése után az azt jelenti, hogy nincs jó helyen. Ilyenkor még van időd, óvatosan emeld le és pozícionáld úgy, hogy ne is érezd, hogy viseled. 

    Az, hogy honnan érdemes kezdeni az applikációt teljes mértékben egyén függő. Van, aki kívülről halad a belső szemzug felé, vagy fordítva, de kezdhetjük akár középről is. Ennek is az alapja a gyakorlás. Még ha először nem is lesz tökéletes, 2-3 alkalom után már Te is profi lehetsz. Az sem gond, ha a tincsek enyhén fedik egymást, így nem lesznek lyukak a szempilla sorban.

    Ha minden műszempillát felhelyeztünk, óvatos mozdulatokkal nyomjuk össze csipesszel a DIY tincseket a természetes pillákkal a tökéletes tartás érdekében.

    6.lépés - Fixálás

    A fixáló folyadékkal simítsuk végig 1x, 2x a ragasztás mentén, főleg töveknél. Ebből is elég kis mennyiség. Vigyázzunk, hogy a vízvonalra, illetve a szembe ez se kerüljön.